Recent folders not working when "use native dialog" is checked


#1

I have been using “Recent Folders” from “Home” since several months ago, and I have been using native dialogs as well. It was working perfect, until recently (I’m not sure if Aseprite updated automatically when I opened Steam, but that would make sense).

Right now, when I click on one of the recent folders, the folder that Aseprite tries to open is always the same (“C:\Portables\LICEcapPortable\App\LICEcap”) not the ones that should be opening. Also, when I try to “save as” any file, the folder where the program tries to save is the same folder (“C:\Portables\LICEcapPortable\App\LICEcap”) that seems to be locked or something :frowning:

I’m using Windows 7 Ultimate 64, Aseprite v1.2.7.3-x64

Any Idea of how could I solve this? I wouldn’t mind to go back to a previous version of Aseprite, but I’m not very sure of if/how I could do that ^^U (I’ve been trying a bit on Steam “Aseprite>Properties>Beta” but I couldn’t solve anything, maybe I was doing something wrong)

Thank you in advance! :slight_smile:


Spanish:

Hace varios meses que uso “Recent Folders” desde la “Home” de Aseprite, y al mismo tiempo también usaba los menús nativos de sistema. Ambos me funcionaban perfectamente, hasta hace poco, (no estoy seguro de si Aseprite se me actualizó solo al abrir Steam, pero podría ser eso).

Ahora mismo, cuando hago click en uno de los directorios recientes, la carpeta que Aseprite intenta abrir es siempre la misma (“C:\Portables\LICEcapPortable\App\LICEcap”) no las que debería intentar abrir. También me sucede que cuando intento “guardar como”, la carpeta donde intenta guardar es la misma (“C:\Portables\LICEcapPortable\App\LICEcap”) parece que está bloqueado en esa carpeta o algo así :frowning:

El SO que uso es Windows 7 Ultimate 64, y la versión de Aseprite es la v1.2.7.3-x64

Alguna idea de cómo solucionar esto? No me importaría reinstalarme la versión anterior de Aseprite (que me funcionaba perfectamente), pero no estoy muy seguro de cómo puedo hacerlo ^^U (he estado intentando hacer algo desde Steam “Aseprite>Properties>Beta” pero no he sido capaz de entender/solucionar nada, probablemente no he sido capaz de hacerlo bien)

¡Gracias por adelantado! :slight_smile:


#2

I’ll release a fix for this in this week. Thanks for reporting this issue!


#3

That’s great! Thank you very much! :smiley:


#4

This should be fixed in v1.2.8


#5

It works like a charm! Thank you very much! :smiley: :smiley: :smiley:


#6